Mantelzorg

Langer gelukkig thuis blijven wonen

Met veel persoonlijke aandacht matchen wij senioren die (aanvullende) mantelzorg nodig hebben met (jong) senioren die deze zorg kunnen bieden. Zo krijgt u of uw naaste een vertrouwd gezicht in huis. En zo is langer gelukkig thuis blijven wonen opeens een reële optie. Met hulp van de Zussen.
langer-thuis-gelukkig

(Aanvullende) mantelzorg

Mantelzorger zijn is prachtig, heel waardevol maar vaak ook ongelofelijk zwaar.

Daarom zijn er de Zussen. Met inzet van de Zussen ondersteunen wij tijdelijk of permanent de mantelzorger. Of vullen de Zussen de rol van mantelzorger in als die er niet is. Die ondersteuning kan op allerlei vlakken, wanneer en waar dat ook maar nodig is.

Ondersteuning op allerlei vlakken

Gezelschap tijdens het dagelijkse kopje koffie of avondeten
Vervoer en gezelschap voor bezoek aan het ziekenhuis
Activiteiten die in je eentje niet lukken, of ongezellig zijn
Waakdienst ’s nachts
Een fijne wandeling of fietstocht in de natuur
Diverse zorgdiensten

Hoe vraagt u mantelzorg aan bij de Zussen?

De nadruk ligt bij de Zussen op het sociale contact. Waardevol contact, waar je écht naar uitkijkt. Contact waar het bij senioren soms aan ontbreekt, terwijl uit elk onderzoek blijkt dat gezelligheid en menselijke interactie zorgt voor positieve energie en een goed gevoel. En dat zorgt er weer voor dat senioren langer gelukkig thuis kunnen blijven wonen. Hieronder laten we in volgorde zien welke stappen we na getoonde interesse voor Stichting de Zussen doorlopen.
01
Gradation Image
Formulier invullen
02
Gradation Image
Intake met regiomanager
03
Gradation Image
Match & voorstellen
04
Gradation Image
Tryout
05
Gradation Image
Samen verder

Tarieven en financiële ondersteuning

Bij de Zussen bieden wij mantelzorg voor álle senioren. U betaalt een zeer voordelig tarief vanaf € 17,50 per uur. Soms wordt aanvullende mantelzorg (deels) vergoed via de zorgverzekeraar of via het Persoonsgebonden Budget. In specifieke gevallen en afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen biedt Stichting de Zussen financiële ondersteuning, om zo mantelzorg mogelijk te maken voor álle senioren.

Wilt u meer weten over de tarieven of over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning? Laat het ons weten in het aanvraagformulier. Wij werken hiervoor samen met gerenommeerde partijen waar we u graag mee in contact brengen.

Een landelijk netwerk

Stichting de Zussen is een landelijk netwerk, met een regionale aanpak. Wij zijn op dit moment al actief in de omgeving van: Bilthoven, Naarden, Bussum, Hilversum, Weesp en Abcoude.

Heeft u behoefte aan (aanvullende) zorg vanuit een andere gemeente? Laat het ons weten. Wij groeien snel, dus niet alle locaties staan al op de site. Telefonisch kunnen wij u meer vertellen over de regio’s die op korte termijn actief worden.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen