Over ons

Missie van Stichting de Zussen

In 2021 is Stichting de Zussen opgericht, een stichting die (aanvullende) mantelzorg biedt aan senioren, door het inzetten van een enthousiaste en ervaren groep senioren.

Met Stichting de Zussen willen oprichters Eva Peek en Anita van der Poel eenzaamheid bestrijden. De komende jaren zetten zij zich in om senioren die (aanvullende) mantelzorg nodig hebben te matchen met senioren die deze zorg kunnen bieden.

Ruim de helft van alle mensen die op dit moment ouder zijn dan 75 jaar zegt zich eenzaam te voelen. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen; Nederland vergrijst en mensen wonen langer zelfstandig thuis. Eenzaamheid of een eenzaam gevoel ligt dan al snel op de loer. Tegelijkertijd nemen de mogelijkheden van de zorg af, waardoor er ook steeds meer druk komt te liggen bij mantelzorgers. Dat is soms lastig: niet iedereen beschikt over een groot vangnet. De bevlogen oprichters van Stichting de Zussen hebben hun kennis en jarenlange ervaring in de ouderenzorg gebundeld om een bijdrage te leveren aan het oplossen van dit probleem.

Wil je weten wat Stichting de Zussen voor jou of je naaste kan betekenen?

missie-de-zussen

Oprichters Stichting de Zussen

Wil je contact met Eva Peek of Anita van der Poel, of wil je weten wat Stichting de Zussen voor jou of je naaste kan betekenen?

Over-de-Zussen-Eva
Eva Peek

Eva Peek (1964) is ondernemer. Na een bloeiende carrière richtte zij cateringbedrijf Aan Tafel Graag op, maar na 18 jaar werd het hoog tijd voor iets nieuws.

Ze zette zich in als mantelzorger bij Jan (102) en Evelien (83) en merkte dat dit sociale contact veel deed voor deze twee senioren, maar ook voor haar. Het inspireerde haar tot het ontwikkelen van Stichting de Zussen.

Over-de-Zussen-Anita
Anita van der Poel

Anita van der Poel (1977) is al vele jaren directeur bij een aantal kleinschalige zorgvilla’s en een dagbesteding voor ouderen, voornamelijk met dementie.

Dagelijks wordt zij geconfronteerd met het tekort aan mantelzorgers en dit inspireerde haar om de krachten te bundelen met Eva bij de oprichting van Stichting de Zussen.

De zussen van Stichting de Zussen

stichting-de-zussen

Oprichters Eva Peek en Anita van der Poel hebben jarenlange ervaring in serviceverlening en ouderenzorg. Deze kennis en ervaring hebben zij nu gebundeld in Stichting de Zussen. Met deze stichting willen zij senioren in staat stellen langer gelukkig thuis te wonen, precies zoals ze dat zelf ooit ook hopen te doen. Samen bouwen zij sinds 2021 aan een landelijk dekkend, enthousiast team van vrijwilligers: de Zussen.

Stichting de Zussen bestaat uit een groep enthousiaste, betrokken vrijwilligers, die vrijwel allemaal de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en veel zin hebben om nog een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Wil je weten wat De Zussen voor jou of je naaste kan betekenen? Of wil jij graag onderdeel uitmaken van ons team?

Partners en samenwerking

Stichting de Zussen werkt samen met huisartsen, thuiszorginstanties, zorginstellingen, ziekenhuizen en casemanagers voor (tijdelijke) ondersteuning van zowel de professionele zorgmedewerker als de bestaande mantelzorger.

  Meer over Stichting de Zussen

  Wij zijn een stichting. Donaties en inkomsten worden ingezet om het doel van de stichting te verwezenlijken: het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.

  Dit doen wij door enerzijds de dienstverlening van onze organisatie verder te ontwikkelen zodat wij een grotere groep senioren kunnen ondersteunen. Het betekent ook dat wij hiermee een Zus in kunnen zetten bij senioren die zich geen Zus kunnen veroorloven. En anderzijds doen wij dit door een inspirerend Zussen-netwerk op te zetten, waarmee het sociale vangnet van de Zussen ook sterker wordt.

  Stichting de Zussen bestaat uit een Raad van Advies, een directeur, een aantal regiomanagers en vele vrijwilligers. Stichting de Zussen kiest voor een kleine organisatie met weinig medewerkers en maakt waar nodig en mogelijk, gebruik van de organisatie van de Holland Zorggroep.

  Over-ons-onze-stichting

  Raad van Advies

  De Raad van Advies bestaat uit: zorgondernemer Marijke Horstink (oprichter HappyNurse), strateeg Marianne Verhaar-Strijbos (J.Safra Sarasin) en mvo-ondernemer Floris van Alkemade (oprichter Elanza).

  Meer informatie opvragen

  Wilt u aanvullende informatie opvragen? Vul het contactformulier hieronder in, wij nemen op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk contact met u op.