Nieuws

Nieuws

Welkom, Angelique!

Welkom, Angelique!

De eerste regiomanager is van start: Angelique Hoogenhoud is verantwoordelijk voor de regio Weesp en Abcoude.

Zorg en andere ondersteuning

Net na de start van Stichting de Zussen is voor de regio Weesp en Abcoude Angelique Hoogenhoud als coördinator aangesteld. Ze is vanaf nu de drijvende kracht in deze regio. Als u mantelzorg of andere ondersteuning nodig heeft, dan is zij de persoon die in kaart brengt waar u precies behoefte aan heeft én die zoekt naar de Zus die bij u past. Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen, of wilt u af en toe eens lekker wandelen in de natuur? Of is er nog een tuin waar wat werkzaamheden moeten gebeuren die u zelf niet meer aankunt? Neem contact op met Angelique, zij helpt u graag.

We stellen haar graag voor: Angelique woont samen met man en kinderen al jarenlang op de boerderij waar haar man is geboren. Haar schoonouders pasten graag op de kinderen toen die nog klein waren. En zelfs toen de twee op leeftijd waren en allebei te maken kregen met de gevolgen van de ziekte van Alzheimer, konden ze nog lang gelukkig thuis blijven wonen. Angelique: “En toen dat echt niet meer ging, vanwege de Alzheimer, bezochten we hen twee jaar lang, twee keer per week in het verzorgingstehuis.” Met net zoveel liefde als haar schoonouders zo vaak bij hen kwamen om te helpen met de fietswinkel, het erf, de moestuin en de kinderen.

Als geen ander weet Angelique hoe fijn het is om die zorg te delen met elkaar. “Als kind en ook als schoondochter kan het soms lastig zijn om je (schoon)ouders te zien verouderen. Ook omdat je het zelf druk hebt, en wel weet dat je er eigenlijk vaker zou moeten zijn. Dat ik die hulp nu via de Zussen in kan vullen voor mensen waar het aan een goed netwerk ontbreekt vind ik heel fijn. Ook kijk ik er naar uit om activiteiten te organiseren voor de Zussen, zodat ook die samen een sterk netwerk worden.”

Bericht zoeken

Recente nieuwsberichten

Archieven

Inschrijven nieuwsbrief

Op regelmatige basis (zeker niet te vaak!) houden wij ons netwerk op de hoogte van actuele en relevante ontwikkelingen van Stichting de Zussen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief