Zussen

Langer gelukkig thuis blijven wonen

In 2021 is Stichting de Zussen opgericht die (aanvullende) mantelzorg biedt aan senioren, door het inzetten van een enthousiaste en ervaren groep senioren. Die laatste groep, dat zijn de Zussen (m/v).
langer-gelukkig-thuis-wonen
wie-zijn-de-zussen-2

Wie zijn de Zussen?

De diversiteit van onze Zussen (m/v) is groot. De grote gemene deler? Ze hebben een groot hart, zijn kundig en bovenal heel gezellig. De Zussen delen onze missie: het bestrijden van eenzaamheid.

Over het algemeen hebben onze Zussen de pensioen­gerechtigde leeftijd bereikt. Maar vanaf dat moment thuis op de bank zitten? Daar zijn ze nog niet aan toe. Liever zijn ze nog actief en betekenisvol. Onze Zussen hebben allemaal een belangrijke drijfveer: ervoor zorgen dat iedereen langer gelukkig thuis kan wonen. Of dat nu thuis is of in een verzorgingshuis. Binnenkort stellen we u graag aan een aantal Zussen voor.

Wat doen de Zussen?

De Zussen ondersteunen tijdelijk of permanent de mantelzorger zodat die eventjes kan bijkomen. Of ze vullen de rol van mantelzorger in als die er niet is.

Als Zus gaan ze graag wandelen, boodschappen doen, een fietstochtje maken of misschien zelfs wel mee met een rondje op de golf.

Kortom: een Zus gaat graag met u op pad. Maar gewoon een kopje koffie thuis of samen weer eens lekker koken, dat kan natuurlijk ook. Ook zijn onze Zussen niet te beroerd om de stofzuiger te gebruiken, of wat werkzaamheden in de tuin te verrichten.

Aanmelden als Zus?

Iedere (jong) senior kan zich aanmelden als Zus (m/v).

Stichting de Zussen hanteert nadrukkelijk geen leeftijdsgrens, maar wil senioren met een hulpvraag ondersteunen via (jong) senioren die deze hulp kunnen bieden. Maar ook als u nog geen (jong) senior bent heten wij u van harte welkom als Zus. Uiteraard ontvangen alle Zussen de maximale vrijwilligersbijdrage.

Stichting de Zussen vraagt van alle Zussen een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) en een betrokken, enthousiaste en gezellige houding.

De procedure: na aanmelding via onderstaand formulier, gaan we met elkaar in gesprek. Bij gebleken geschiktheid en zodra de VOG bij Stichting de Zussen is aangekomen, gaan we kijken naar een geschikte match. Vanaf dat moment maakt een Zus ook deel uit van de Zussenfamillie en dat betekent: leuke activiteiten, interessante trainingen en op termijn een Zussen academy. Een echt, fijn en betrokken sociaal netwerk voor Zussen.

Ik wil graag Zus worden